Disclaimer : This is not the official website of CBSE-NET.

27/12/2015

Solved Question Paper - UGC NET DEC 2015 Paper-1

UCG NET Solved Question Paper Dec. 2015 Paper-1 (General Paper)


(Updated on 02.02.16). Download/see solved question paper of UGC NET DEC. 2015 which was conducted by CBSE on 27.12.2015. Question Paper is solved with the help of official answer key of CBSE NET DEC 2015 exam.

CBSE NET Solved Q. Paper 27 Dec. 2015 Paper-I


CBSE UGC NET Solved Question Paper December 2015 (Paper-1 General Paper)

Q1) Greater the handicap of the students coming to the educational institutions, greater the demand on the :
Answer: (3) Teacher

Q2) Whee are the characteristics of Continuous and Comprehensive Evaluation ?
Answer: (4) (b), (c) and (d)

Q3) Which of the following attributes denote great strengths of a teacher ?
Answer: (2) (b), (c) and (d)

Q4) Which of the following statement is correct in context of multiple choice type questions ?
Answer: (1) They are more objective than true-false type questions

Q5) As chairman of an independent commission on education, Jaques Delors report to UNESCO was titled :
Answer: (3) Learning : the Treasure Within

Q6) What are required for good teaching ?
Answer: (1) (a), (b), (c) and (d)

Q7) Which of the following statements is not true in the context of participatory research ?
Answer: (4) Its sole purpose is production of knowledge

Q8) Which of the following statements is true in the context of testing of a Hypothesis ?
Answer: (2) It is only the null Hypothesis, that can be tested

Q9) Which of the following are the basis rules of APA style of referencing format ?
Answer: ?

Q10) Which of the following are the main characteristics of a seminar
Answer: (4) (a), (b) and (d)



0 comments:

Post a Comment

UGC NET DEC 2018 Answer Key, Question Paper Candidate Response

NTA UGC NET Exam DEC 2018 Online Application, Admit Card, Answer Key, Exam Result, Revised Pattern & Syllabus (Latest Updated : 29...

Get Latest Updates

Recent Posts

Total Pageviews