Download NTA CBSE UGC NET Question Papers, Answer Keys, Cut-off Marks Result.

07/01/2016

English Solved Question Paper UGC NET Dec. 2015

UGC NET English Solved Question Paper - DEC 2015

image : CBSE NET Solved Question Paper English Dec. 2015 @ cbse-net.in

(Updated on 11.04.16). Download UGC NET solved question paper of English UGC NET Dec. 2015. UGC NET DEC 2015 was held on 27.12.2015. Here is solved question paper of UGC NET English Dec. 2015 based on final answer key of CBSE NET 27.12.2015.

NET English Solved Question Paper - UGC NET Dec. 2015


Paper - II (English)

1. Who, among the following, advanced the theory that the mind is a ‘tabula rasa’ at birth, and acquires all ideas by experience ?

1) John Locke

2) John Wesley

3) Isaac Watts

4) Denis Diderot

Answer : (1)

2. Which of the following authors wrote ‘Studies in the History of the Renaissance’ ?

1) Walter Pater

2) Oscar Wilde

3) Thomas Carlyle

4) John Ruskin

Answer : (1)

3. Whom does Harriet smith finally marry in one of Jane Austen’s novels ?

1) Knightly

2) Darcy

3) Collins

4) Mr. Martin

Answer : (4)

4. A poet once referred to an old man as ‘A tattered coat upon a stick’ .That is an example of _______.

1) Metonymy

2) Sarcasm

3) Simile

4) Metaphor

Answer : (4)

5. Which of these is Not a pastoral elegy?

1) Lycidas

2) In Memoriam

3) Thyrsis

4) Adonais

Answer : (2)

6. In Beckett’s ‘Waiting for Godots the characters often use dislocated, repetitious and clichéd speech primarily to :

1) Illustrate the essentially illogical, purposeless nature of the human condition

2) Re – create the workings of the subconscious

3) Mock the exaggerated dignity and wisdom of modern, self – professed intellectuals

4) Reinforce the comic action of farcical plots

Answer : (1)

7. Which of the following sixteenth – century poets was NOT a courtier?

1) George Puttenham

2) Philip Sidney

3) Walter Raleigh

4) Thomas Wyatt

Answer : (1)

8. Patrick White published two novels in the 1950s giving the eras of pioneering and exploration in Australian history an epic, ironic and psychological dimension. The novels are :

a) A Fringe of Leaves

b) The Tree of Man

c) Voss

d) The Aunt’s Story

1) (a) and (b)

2) (b) and (c)

3) (c) and (a)

4) (c) and (d)

Answer : (2)

9. In which of the following works did Bakhtin propose his widely cited concept of the ‘Carnivalesque’ ?

1) “Discourse in the novel”

2) Dialogic Imaginaiton

3) Rabelais and his world

4) “Forms of Time and of the Chronotope in the Novel”

Answer : (3)

10. Match the columns :

(Author) (Text)

(a) Sebastian Faulks (i) Amsterdam

(b) Peter Ackroyd (ii) Changing Places

(c) Ian McEwn (iii) Hawksmoor

(d) David Lodge (iv) Birdsong

Codes :

     (a) (b) (c) (d)

1) (i) (ii) (iii) (iv)

2) (ii) (iii) (i) (iv)

3) (iv) (iii) (i) (ii)

4) (iii) (iv) (ii) (i)

Answer : (3)

See Complete solved question paper HERE.

0 comments:

Post a comment

UGC NET June 2020: Result, Cut-off Marks & Final Answer Keys Released @ ugcnet.nta.nic.in

NTA UGC NET Exam June 2020 Exam Cut-off Marks, Answer Key, Result, Revised Pattern & Syllabus (Latest Updated: 30.11.2020).  UGC NET...

Get Latest Updates

Recent Posts

Total Pageviews