Disclaimer : This is not the official website of CBSE-NET.

17/04/2016

UGC NET English Practice Set : Paper-II & III Set-1

National Eligibility Test (NET) Practice Paper : PAPER-II & III

(Subject English : English Literature)

image : UGC NET English Practice Set @ www.cbse-net.in

UGC-NET English Practice Set : Paper-II & III (English Literature)



SET-1

1.      Which of the following is the earliest prose-romance in English?
a)      Arcadia
b)      Morte de Arthur
c)      Euphues
d)      The New Atlantis
2.  Thomas More got the inspiration for writing his Utopia from?
a)      Homer’s Odyssey
b)      Aristotle’s Poetics
c)      Plato’s Republic
d)      Virgil’s  Aeneid
3.  Thomas More’ s Utopia was first written in Latin in 1516. In which year was it rendered in English?
a)      1520
b)      1551
c)      1557
d)      1559
4.  Which play of Shakespeare was inspired by Thomas Lodge’s Rosalynde?
a)      Twelfth Night
b)      Much Ado About Nothing
c)      As You Like It
d)      A Midsummer Night’s Dream
5. What is John Bunyan’s ‘Grace Abounding’?
a)      A religious treatise
b)      A Prose Romance
c)      The  Author’s autobiography
d)      A commentary on the Bible
6. John Bunyan’s ‘The Pilgrim’s Progress’ is –
a)      A travelogue
b)      An allegory
c)      A picaresque Novel
d)      A long Sermon
7. In ‘Joseph Andrews’ Fielding parodies :
a)      Radcliffe’s Romance of the forest
b)      Smollett’s  Roderick Random
c)      Richardson’s  Pamela
d)      Stern’s Tristram Shandy
8. The Mysteries of Udolpho is a
a)      Gothic Novel
b)      Picaresque Novel
c)      Domestic Novel
d)      Historical Novel
9. Swift wrote in one of his works, “A young healthy child, well nursed, is at a year old, a most delicious, nourishing and wholesome food, whether stewed, roasted, baked or boiled.” Where does he make this observation?           
a)      A Modest Proposal
b)      Journal to Stella
c)      The Draper’s Letters
d)      Gulliver’s Travels
10.  Referring to one of his novels, Jonathan said, “Good God, what a genius I had when I wrote that book.” Which novel was he referring to?
a)      A Tale of a Tub
b)      The Battle of Books
c)      Gulliver’s Travels
d)      Cadenus and Vanessa
Answers : 1. (b) 2. (c) 3. (b) 4. (c) 5. (c) 6. (b) 7. (c) 8. (a) 9. (a) 10. (a) 

 >> Set-2 >>

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Answer Key JAN 2017 Download Paper I, II & III Solved Questions @ cbsenet.nic.in

CBSE UGC NET JAN 2017 Exam 22.01.17 : Answer Key & Exam Question Papers  (Updated on 26.01.17). CBSE UGC NET JAN 2017 Answer Key  ...

Get Latest Updates

Recent Posts

Total Pageviews