Disclaimer : This is not the official website of CBSE-NET.

24/12/2016

UGC NET English Practice Set - 2 Paper-II & III (English Literature)

CBSE UGC NET Practice Paper : PAPER-II & III

(Subject English : English Literature)

image : UGC NET English Practice Set @ www.cbse-net.in

UGC-NET English Practice Set : (English Literature) Paper-II & III



SET-2

1. Which of the following is a prose comedy of Joseph Addison?
(a) Rosamond
(b) The Drummer
(c) The Spacious Firmament on high
(d) Cato

2. Which one of the following was a contemporary of Chaucer
(a) Spenser
(b) Herrick
(c) Robert Graves
(d) John Gower

3. Who said : “My essays come home, to men’s business, and bosoms.”
(a) Lamb
(b) Bacon
(c) Hazlitt
(d) Stevenson

4. Identify the book which has been influenced by Wycliff’s Bible –
(a) The Authorised Version of the Bible
(b) The House of Fame
(c) Divine Comedy
(d) Confession Amantis

5. The Elegy in a Country Churchyard appeared in –
(a) 1748
(b) 1751
(c) 1764
(d) 1770

6. The Rime Royal is also known as the :
(a) Spenserian Stanza
(b) Common metre
(c) Chaucerian Stanza
(d) None of these

7. “Shakespeare was the Homer, or father of our dramatic poet, Jonson was the Virgil, the pattern of elaborate writing, I admire him but I love Shakespeare.” Who expressed this opinion?
(a) S.T. Coleridge
(b) Ben Jonson
(c) Dr. Johnson
(d) John Dryden

8. Milton’s Comus is a
(a) Pamphlets
(b) Masque
(c) Poem
(d) Elegy

9. Who wrote Coverly Papers?
(a) Daniel Defoe
(b) Joseph Addison
(c) Sir Richard Steele
(d) Jonathan Swift

10. In which novel, Henry James shows the contrast between the young American civilization and the older European culture?
(a) The Spoils of Poynton (1897)
(b) Roderick Hudson (1875)
(c) The Golden Bow (1904)
(d) Washington Square (1881)

Answers : 1.(b), 2.(d), 3. (b), 4.(a), 5.(b), 6.(c), 7.(d), 8.(b), 9.(b), 10.(b)

 >> Set-1 >>

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Result JAN 2017 Answer Key & Question Papers @ cbsenet.nic.in

CBSE UGC NET JAN 2017 Result, Answer Key & Question Papers (22.01.17) (Updated on 02.05.17). Check  CBSE UGC NET JAN 2017 Result, ...

Get Latest Updates

Recent Posts

Total Pageviews