Disclaimer : This is not the official website of CBSE-NET.

24/07/2018

UGC NET English Answer Key - 2018 (Paper-II )

(Updated on 24.07.18). See answer key of UGC NET English exam held on 08.07.2018 for paper-2. Official answer key of NET July 2018 has been uploaded by CBSE on 24.07.2018 as per schedule. Tentative UGC NET English Answer Key July 2018 are available here. So, download here unofficial and official answer key of UGC NET English 2018.
image : UGC NET Answer Key English Paper-II & III @ www.cbse-net.in

UGC NET July 2018 Answer Key - English (Paper-II)


Official Answer Key of UGC NET English 2018 (July) exam can be check here as and when unofficial answer key is uploaded on the official website. Unfficial answer key is available here to download and check. Candidates can check here unofficial answer key of English UGC NET Exam July, 2018 for paper-2.

Paper-II Answer Key of English UGC NET July 2018 (Official)


Question
Answer
Question
Answer
Question
Answer
Question
Answer
Q1
3
Q26
2
Q51
2
Q76
2
Q2
4
Q27
2
Q52
2
Q77
3
Q3
3
Q28
3
Q53
1
Q78
4
Q4
2
Q29
3
Q54
3
Q79
3
Q5
1
Q30
2
Q55
3
Q80
3
Q6
1
Q31
3
Q56
4
Q81
4
Q7
1
Q32
2
Q57
3
Q82
4
Q8
3
Q33
4
Q58
2
Q83
3
Q9
3
Q34
1
Q59
3
Q84
9
Q10
1
Q35
3
Q60
2
Q85
1
Q11
3
Q36
3
Q61
3
Q86
2
Q12
3
Q37
2
Q62
4
Q87
1
Q13
1
Q38
2
Q63
2
Q88
2
Q14
2
Q39
4
Q64
2
Q89
1
Q15
2
Q40
3
Q65
2
Q90
4
Q16
3
Q41
1
Q66
3
Q91
2
Q17
1
Q42
4
Q67
3
Q92
3
Q18
3
Q43
3
Q68
2
Q93
1
Q19
1
Q44
4
Q69
9
Q94
3
Q20
2
Q45
1
Q70
4
Q95
2
Q21
4
Q46
2
Q71
4
Q96
1
Q22
1
Q47
2
Q72
2
Q97
2
Q23
4
Q48
2
Q73
3
Q98
3
Q24
3
Q49
3
Q74
1
Q99
4
Q25
2
Q50
3
Q75
1
Q100
4
Paper-II Answer Key of English UGC NET July 2018 (Unofficial)
UGC NET English Answer Key July 2018 (Unofficial) Paper-II
Q. No.
Answer
Q. No.
Answer
1
3
Enoch Arden
51


2
4
Goethe, Wordsworth, Byron
52


3
3
Harold Pinter
53


4
2
The Commonwealth period
54


5
1
Cricket
55


6
1
An idiot
56


7
1
Irish
57


8
3
Christopher Marlowe
58


9
3
William Caxton prints the first English book – “Total Miscellany” (Songs and Sonnets)
59


10
1
“as in painting, so in poetry”
60


11
3
Oliver Goldsmith
61


12
3
Two
62


13
1
Cardinal Manning, Florence Nightangle, Thomas Arnold and General Gordon
63


14


64


15


65


16
3
Jean Baudrillard
66


17
2
The contemporary researches on burial rites in Norway
67


18
1
(a) and (d)
68


19
1
Roy Fuller
69


20
2
Knots
70


21
4
Ezkiel, Ramanujan, Dutt, Mahapatra
71


22
4
Langue is the particular language-system
72


23
4
A Palmer, a Pardoner, a Pothecary, a Pedlar
73


24
1
(a) and (d)
74


25


75


26
2

76


27
2
A Portrait of the Artist as a Young Man
77


28
3
Bensalem
78


29


79


30
3
Authorial fallacy
80


31
3
William Wordsworth, ‘The World is Too Much with Us’
81


32
2
Or a Young Lady’s Entrance into the World
82


33
4
Mysomousoi
83


34
1
Derek Walcott
84


35
3
(b) and (c)
85


36
3
Philip Sidney’s Astrophel and Stella
86


37
2
“I leant upon a coppice gate’ – ‘The Darkling Thrush’
87


38
2
(b) and (c)
88


39


89


40
3
William Wordsworth ; the French Revolution
90


41
1
Ghosts
91


42
2
Chicken Soup with Barley, Roots
92


43
2
(b) and (c)
93


44
4
Five
94


45


95


46
3
Incremental repetition
96


47
1
Gloriana’s
97


48
2
Venice
98


49
3
A Pale View of Hills
99


50
3
David Copperfield
100


Note : Complete answer key will be updated here soon.

Go back to UGC NET July 2018 Answer Key - Paper-I & II

Previous Years Answer Keys of UGC NET English -

Paper-II Answer Key of English UGC NET NOV 2017 (Official)

Question
Answer
Question
Answer
Q1
4
Q26
2
Q2
2
Q27
3
Q3
2
Q28
3
Q4
2
Q29
4
Q5
4
Q30
2
Q6
2
Q31
3
Q7
4
Q32
1
Q8
1
Q33
4
Q9
1
Q34
3
Q10
1
Q35
1
Q11
3
Q36
3
Q12
2
Q37
2
Q13
2
Q38
4
Q14
2
Q39
2
Q15
2
Q40
3
Q16
4
Q41
3
Q17
3
Q42
3
Q18
3
Q43
1
Q19
1
Q44
3
Q20
1
Q45
1
Q21
3
Q46
4
Q22
3
Q47
2
Q23
3
Q48
1
Q24
3
Q49
2
Q25
1
Q50
2
Paper-III Answer Key of English UGC NET NOV 2017 (Official)

Question
Answer
Question
Answer
Question
Answer
Q1
3
Q26
4
Q51
2
Q2
2
Q27
1
Q52
1
Q3
2
Q28
1
Q53
2
Q4
4
Q29
2
Q54
1
Q5
1
Q30
2
Q55
1
Q6
3
Q31
4
Q56
3
Q7
1
Q32
2
Q57
2
Q8
3
Q33
1
Q58
3
Q9
2
Q34
2
Q59
3
Q10
1
Q35
2
Q60
4
Q11
3
Q36
3
Q61
2
Q12
2
Q37
3
Q62
3
Q13
2
Q38
2
Q63
3
Q14
3
Q39
1
Q64
4
Q15
3
Q40
2
Q65
2
Q16
4
Q41
2
Q66
3
Q17
3
Q42
4
Q67
4
Q18
1
Q43
3
Q68
3
Q19
3
Q44
2
Q69
2
Q20
1
Q45
2
Q70
2
Q21
3
Q46
3
Q71
2
Q22
3
Q47
3
Q72
3
Q23
1
Q48
2
Q73
3
Q24
2
Q49
3
Q74
2
Q25
3
Q50
2
Q75
2
Paper-II Answer Key of English UGC NET NOV 2017 (Unofficial)

UGC NET Answer Key November 2017 English (Paper-II) Unofficial
Q. No.
Ans.
1
4(b) and (d) (Bristol & London)
2
1"If music be the food of love, play on"
3
2(b) and (c) (Globe & Swan)
4
2"Stanzas from the Grande Chartreuse"
5
4Earnest Heingway
6
2Francis Quarles
7
4Don Juan
8
1Religion of a Doctor
9
1Kamila Shamsie, Home Fire
10
1(a) and (b) (Blindness and Insight & Allegories of Reading
11
3Abraham Cowley
12
2Litotes
13
2William Blake
14
2Looloo
15
2Cleanth Brooks
16
4pastoral eclogue
17
3Ben Jonson
18
3Judith Wright
19
1Surinam
20
1Robert Bridge
21
3Philip Sidney's Arcadia
22
3Jack Benny
23
3Court of Chancery
24


25
1Geraldine

UGC NET JAN 2017 Answer Key - English (Paper-II & III)

Answer Key Paper 2 English (Official)
Question
Answer
Question
Answer
Q1
1
Q26
3
Q2
3
Q27
2
Q3
3
Q28
1
Q4
2
Q29
2
Q5
3
Q30
2
Q6
3
Q31
3
Q7
1
Q32
2
Q8
2
Q33
4
Q9
2
Q34
3
Q10
3
Q35
1
Q11
4
Q36
2
Q12
3
Q37
3
Q13
1
Q38
3
Q14
2
Q39
1
Q15
3
Q40
4
Q16
2
Q41
3
Q17
2
Q42
3
Q18
2
Q43
3
Q19
3
Q44
1
Q20
3
Q45
2
Q21
2
Q46
3
Q22
1
Q47
4
Q23
2
Q48
1
Q24
3
Q49
3
Q25
2
Q50
3
Answer Key Paper 3 English (Official)

Question
Answer
Question
Answer
Question
Answer
Q1
1
Q26
1
Q51
3
Q2
4
Q27
4
Q52
3
Q3
2
Q28
2
Q53
2
Q4
3
Q29
3
Q54
3
Q5
2
Q30
2
Q55
4
Q6
3
Q31
2
Q56
3
Q7
2
Q32
4
Q57
4
Q8
2
Q33
4
Q58
1
Q9
4
Q34
2
Q59
2
Q10
4
Q35
3
Q60
3
Q11
2
Q36
4
Q61
1
Q12
3
Q37
3
Q62
2
Q13
2
Q38
3
Q63
3
Q14
3
Q39
1
Q64
3
Q15
3
Q40
2
Q65
3
Q16
3
Q41
3
Q66
1
Q17
2
Q42
2
Q67
1
Q18
3
Q43
2
Q68
2
Q19
3
Q44
3
Q69
3
Q20
3
Q45
4
Q70
2
Q21
1
Q46
2
Q71
2
Q22
3
Q47
3
Q72
2
Q23
2
Q48
3
Q73
3
Q24
2
Q49
1
Q74
3
Q25
3
Q50
4
Q75
4

Here are Solved Answers Key of UGC NET English January 2017 exam.

1. Identify from the following the work Nirad C. Chaudhuri called “the finest novel in the English language with an Indian theme”.

Ans. (1) Kim

2. Who is the author of the poem “The Defence of Lucknow” dealing with the siege of Lucknow, one of the terrible incidents of the Indian Mutiny?

Ans. (3) Alfred Lord Tennyson

3. Who among the following theorists holds that metaphor and metonymy are the two fundamental strures of language?

Ans. (3) Roman Jakobson

4. From among the following, who are the Dashwood sisters in Jane Austen’s sense and Sensibility?

I. Elinor

II. Marianne

III. Mary

IV. Amanda

The right combination according to the code is:


Ans. (2) 
I (Elinor) and  II (I. Elinor)

5. Which among the following texts can be characterized as a lesbian Bildungsroman?

Ans. (3) Jeanette Winterson, Oranges Are Not the Only Fruit

6. Identify the correct chronological sequence of publication:

Ans. (3) The Advancement of Learning – Paradise Lost – MacFlecknoe – An Essay Concerning Human Understanding

7. Poe’ “The Raven” mourns the death of Poe’s

Ans. (1) lost Lenore

8. In the Shakespeare’s Macbeth who was “untimely ripped” from his mother’s womb?

Ans. (2) Macduff

9. Alexander Pope revised The Rape of the three times. In the final revision of the poem in 1717 he inserted a speech by

Ans. (2) Clarissa

10. Identify, from the following list, two plays written by John Webster:

I. A Woman Killed with Kindness

II. The Revenger’s Tragedy

III. The White Devil

IV. The Ducchess of Malfi

The right combination according to the code is

Ans. III & IV

Paper III Answer Key of UGC NET English Exam 22.01.17 has been uploaded here as unofficial answer key.

Note : Official answer key has been updated here as the keys are available on the official website.

UGC NET July 2016 Answer Key - English (Paper-II & III)


Official answer key of UGC NET July 2016 were uploaded by CBSE on 02.09.2016. So, here is official answer key of UGC NET English July 2016.

Check and download UGC NET English Answer Key of Paper-2 and Paper-3.

UGC NET ENGLISH Answer Key Paper-II July 2016 (official)

Question
Answer
Question
Answer
Q1
3
Q26
1
Q2
4
Q27
2
Q3
3
Q28
2
Q4
1
Q29
3
Q5
1
Q30
3
Q6
2
Q31
3
Q7
3
Q32
3
Q8
2
Q33
3
Q9
2
Q34
1
Q10
2
Q35
3
Q11
3
Q36
4
Q12
1
Q37
1
Q13
1
Q38
1
Q14
3
Q39
1
Q15
4
Q40
2
Q16
3
Q41
4
Q17
3
Q42
2
Q18
1
Q43
1
Q19
1
Q44
4
Q20
1
Q45
4
Q21
2
Q46
4
Q22
3
Q47
3
Q23
2
Q48
2
Q24
1
Q49
1
Q25
3
Q50
2


UGC NET July 2016 Answer Key English Paper-III (official)



Question
Answer
Question
Answer
Question
Answer
Q1
2
Q26
3
Q51
1
Q2
3
Q27
1
Q52
3
Q3
3
Q28
2
Q53
2
Q4
3
Q29
1
Q54
1
Q5
1
Q30
2
Q55
3
Q6
2
Q31
3
Q56
3
Q7
1
Q32
1
Q57
4
Q8
2
Q33
1
Q58
4
Q9
4
Q34
3
Q59
2
Q10
1
Q35
2
Q60
4
Q11
2
Q36
2
Q61
3
Q12
3
Q37
1
Q62
2
Q13
2
Q38
2
Q63
1
Q14
1
Q39
2
Q64
3
Q15
3
Q40
3
Q65
2
Q16
2
Q41
1
Q66
3
Q17
2
Q42
4
Q67
1
Q18
2
Q43
2
Q68
4
Q19
2
Q44
3
Q69
2
Q20
3
Q45
3
Q70
9
Q21
3
Q46
1
Q71
4
Q22
4
Q47
1
Q72
3
Q23
3
Q48
3
Q73
2
Q24
3
Q49
1
Q74
2
Q25
2
Q50
4
Q75
2

Official answer key of UGC NET English exam July 2016 has been published on 02.09.2016. Official answer key can be checked here for paper 2&3.

Get Paper-III answer key here.

Note :
  • Complete answer key have been uploaded here.
  • This answer key is official. So wait for final answer key.
  • Answer key will be updated at regular intervals. So, visit this page regularly.

  7 comments:

  1. STILL I COULD NOT FIND THE ANSWER FOR III PAPER(ENGLISH)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its available at https://skeduonline.wordpress.com/2017/01/28/cbsc-net-22-jan-2017-english-paper-iii-questions-and-answers/
      Please check.

      Delete
  2. I have the authentic, detailed key where to post it?

    ReplyDelete
  3. minakshi.chauhan12@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Mr mandip kaur pls post only d question nmbr and alpaphets beside dem..v vl understand. ..no nid to wrte d full questions n answers..eg - 1 a , 2 c ...in ds way...n also mention d paper pls ..actually I m anxiously waiting fr paper 2 n 3 answers...vl b grateful to u if u post it asap...

    ReplyDelete
  5. Please upload answer key of 3Rd paper of English

    ReplyDelete
  6. Check paper-3 answer key as unofficial available at www.teachmatters.in whose link is available above.

    ReplyDelete

UGC NET July 2018 Answer Key Paper I & II Exam 08.07.18 @ cbsenet.nic.in

CBSE UGC NET Answer Key July 2018 (8th July) Download  UGC NET July 2018 Answer Key  for  Paper-I & II . CBSE conducted  UGC NET Ju...

Get Latest Updates

Recent Posts

Total Pageviews