Download NTA CBSE UGC NET Question Papers, Answer Keys, Cut-off Marks Result.

22/01/2017

UGC NET English Solved Paper JAN 2017

IMAGE : CBSE UGC NET English Solved Question Paper JAN 2017 @ CBSE-NET.IN
(Last Updated on 02.05.17). Solved Question Paper of UGC NET English JAN 2017 - Check here solved question paper of UGC NET English Paper II and Paper III exam January 2017. CBSE conducted UGC NET JAN 2017 Exam on 22nd January 2017. Candidates who appeared in UGC NET English Exam JAN 2017 can check English Solved Question Paper of UGC NET 2017 Exam held on 22.01.2017. This solved question paper of UGC NET English Literature Subject has been solved with official answer key of CBSE UGC NET JAN 2017 Exam and will be updated with final answer key of CBSE NET English when the keys are available on the official website of CBSE.

See and download UGC NET English Solved Question Paper JAN 2017 for Paper II and Paper III of English Literature.


UGC NET English Solved Question Answers JAN 2017 Paper II


UGC NET English Question Paper January 2017 contains 50 compulsory objective MCQ. Here are solved questions with answers.

1. Identify from the following the work Nirad C. Chaudhuri called “the finest novel in the English language with an Indian theme”.

(1) Kim

(2) A Passage to India

(3) Train to Pakistan

(4) Private Life of an Indian Prince

Ans. : (1)

2. Who is the author of the poem “The Defence of Lucknow” dealing with the siege of Lucknow, one of the terrible incidents of the Indian Mutiny?

(1) Rudyard Kipling

(2) Edward Lear

(3) Alfred Lord Tennyson

(4) Robert Browning

Ans. : (3)

3. Who among the following theorists holds that metaphor and metonymy are the two fundamental strures of language?

(1) Ferdinand de Saussure

(2) J.L. Austin

(3) Roman Jakobson

(4) Victor Shklovsky 

Ans. : (3)

4. From among the following, who are the Dashwood sisters in Jane Austen’s sense and Sensibility?

I. Elinor

II. Marianne

III. Mary

IV. Amanda

The right combination according to the code is:

(1) I and III

(2) I and II

(3) II and III

(4) III and IV

Ans. : (2)

5. Which among the following texts can be characterized as a lesbian Bildungsroman?

(1) Angela Carter, The Magic Toyshop

(2) Sylvia Plath, The Bell Jar

(3) Jeanette Winterson, Oranges Are Not the Only Fruit

(4) Ruth Pawar Jhabvala, Heat and Dust 

Ans. : (3)

6. Identify the correct chronological sequence of publication:

(1) Paradise Lost – The Advancement of Learning – An Essay Concerning Human Understanding – MacFlecknoe

(2) The Advancement of Learning – An Essay Concerning Human Understanding – MacFlecknoe – Paradise Lost

(3) The Advancement of Learning – Paradise Lost – MacFlecknoe – An Essay Concerning Human Understanding

(4) Paradise Lost – MacFlecknoe – The Advancement of Learning – An Essay Concerning Human Understanding 

Ans. : (3)

7. Poe’ “The Raven” mourns the death of Poe’s

(1) lost Lenore

(2) lost Abigail

(3) pet animal

(4) lost heritage 

Ans. : (1)

8. In the Shakespeare’s Macbeth who was “untimely ripped” from his mother’s womb?

(1) Macbeth

(2) Macduff

(3) Duncan

(4) Malcolm 

Ans. : (2)

9. Alexander Pope revised The Rape of the three times. In the final revision of the poem in 1717 he inserted a speech by

(1) Belinda

(2) Clarissa

(3) Betty

(4) Thalestris 

Ans. : (2)

10. Identify, from the following list, two plays written by John Webster:

I. A Woman Killed with Kindness

II. The Revenger’s Tragedy

III. The White Devil

IV. The Ducchess of Malfi

The right combination according to the code is

(1) I & IV

(2) II & IV

(3) III & IV

(4) I & III

Ans. : (3)

For Complete Solved Paper II Click Here

UGC NET Answer Key JAN 2017 -

Answer Key of UGC NET JAN 2017 Exam are available here to download for paper 1 and paper 2&3 of English subject along with other subjects. Check them at below link.

Check UGC NET Answer Key JAN 2017

See Also : UGC NET English Answer Key Paper II&III JAN 2017

UGC NET English Solved Paper III Question Answers JAN 2017


UGC NET English Question Paper II January 2017 contains 75 compulsory objective MCQ. Here are solved questions with answers.

1. Who among the following is not a diasporic writer?

(1) Beryl Bainbride

(2) Timothy Mo

(3) Hanif Kureishi

(4) Sam Selvon

Ans. : (1)

2. “A text is not a line of words releasing a single ‘theological’ meaning (the ‘message’ of the Author-God) but a multi-dimensional space in which a variety of eritings, none of them original, blend and chash. The text is a tissue of quotations drawn from the innumerable centres of culture.”

Which of the following best expresses the position stated above?

(1) A text is a tissue of lies that has no referential and cultural validity.

(2) A text is a communication from the Author-God with multiple meaning.

(3) A text is a force field of ambiguity where meanings collapse in the face of opposition.

(4) A text is a linguistic construct without any unity of meaning and is linked to multiple sources of language and culture.

Ans. : (4)

3. In William Congreve’s The Way of the World Fairall is Lady Wishfort’s

(1) Son

(2) Son-in-law

(3) Nephew

(4) Servant

Ans. : (2)

4. Match the periodical with the founder/s:

List – I List – II

A. The Egoist I. Wyndham Lewis and Ezra Pound

B. The English Review II. Harriet Monroe

C. Blast III. Harriet weaver and Dora Marsden

D. Poetry: A Magazine of Verse IV. Ford Madox Ford

Codes :

A B C D

(1) II III I IV

(2) III I IV II

(3) III IV I II

(4) III II I IV

Ans. : (3)

5. Which statement best expresses the theme of Coleridge’s “The Rime of the Ancient Mariner”?

(1) To kill a living creature is immoral.

(2) People should honour and respect all living things.

(3) Prayer can accomplish miracles.

(4) True harmony is achieved only through cooperative effort.

Ans. : (2)

6. “The Comprehensible Output Hypothesis” was proposed by

(1) Stephen Krashen

(2) M.A.K. Halliday

(3) Merrill Swain

(4) Gertrude Buck

Ans. : (3)

7. In Tristram Shandy Corporal Trim’s brother Tom describes the oppression of a black servant in a sausage shop in Lisbon that he visited. This episode is inspired by a letter Laurence Sterne received from a black man. Sterne’s reply became an integral part of 18th century abolitionist literature.

Name the person who wrote the aforementioned letter to Sterne.

(1) William Wilberforce

(2) Ignatius Sancho

(3) William Blackstone

(4) John Hawkins

Ans. : (2)

8. In Bertolt Brecht’s Mother Courage and Her Children, which song does Yvette sing to Mother Courage and Kattrin?

(1) “The Song of the Great Souls of the Earth”

(2) “The Fraternization Song”

(3) “The Song of the Great Capitulation”

(4) “The Memorial Song”

Ans. : (2)

9. In Gustave Flaubert’s Madame Bovary, under what pretext does Emma go every week for her clandestine meeting with Leon in Rouen?

(1) Under the pretext of going to the church for weekly confession.

(2) Under the pretext of meeting her blind friend who lives alone.

(3) Under the pretext of weekly shopping.

(4) Under the pretext of taking piano lessons.

Ans. : (4)

10.Identify the books by C.S. Lakshmi (Ambai) published in English translation:

I. Astride the Wheel

II. Going Home

III. A Purple Sea

IV. In a Forest, A Deer

The right combination according to the code is

(1) III and II

(2) I and II

(3) I and IV

(4) III and IV

Ans. : (4)

For Complete Solved Paper III Click Here

0 comments:

Post a comment

UGC NET June 2020: Result, Cut-off Marks & Final Answer Keys Released @ ugcnet.nta.nic.in

NTA UGC NET Exam June 2020 Exam Cut-off Marks, Answer Key, Result, Revised Pattern & Syllabus (Latest Updated: 30.11.2020).  UGC NET...

Get Latest Updates

Recent Posts

Total Pageviews