Download NTA CBSE UGC NET Question Papers, Answer Keys, Cut-off Marks Result.

22/01/2017

Solved Question Paper - UGC NET JAN 2017 Paper-I

UCG NET Solved Question Paper JAN 2017 Paper-1 (General Paper)


(Last Updated on 02.05.17). Download/see solved question paper of UGC NET JAN 2017 Exam held on 22.01.2017. This Question Paper is solved with the help of official answer key of CBSE NET JAN 2017 exam.

CBSE NET Solved Q. Paper 22 January 2017 Paper-I


CBSE UGC NET Solved Question Paper January 2017 Paper-1 (General Paper)

1. If the year 2016 were to show the same growth in items of total sales revenue as the year 2015 over the year 2014, then the revenue in the year 2016 must be approximately:

(1) Rs 194 lakh

(2) Rs 187 lakh

(3) Rs 172 lakh

(4) Rs 177 lakh

Ans. : (4) Rs 177 lakh

2. In 2015, approximately what percent of total revenue came from books?

(1) 45%

(2) 55%

(3) 35%

(4) 25%

Ans. : (1) 45%

3. The number of years in which there was an increase in revenue from at least two entegories of items, is

(1) 0

(2) 1

(3) 2

(4) 3

Ans. : (3) 2

4. Approximately, what proportion of good students are male?

(1) 0

(2) 0.73

(3) 0.43

(4) 0.27

Ans. : (2) 0.73

5. How many female students are excellent?

(1) 0

(2) 8

(3) 16

(4) 32

Ans. : (1) 0

6. What proportion of female students are good?

(1) 0

(2) 0.25

(3) 0.50

(4) 0.75

Ans. : (2) 0.25

7. Which of the following correctly lists computer memory types from highest to lowest speed?

(1) Secondary Storage; Main Memory (RAM); Cache Memory; CPU Registers

(2) CPU Registers; Cache Memory; Secondary Storage; Main Memory (RAM)

(3) CPU Registers; Cache Memory; Main Memory (RAM); Secondary Storage

(4) Cache Memory; CPU Registers; Main Memory (RAM); Secondary Storage

Ans. : (3) CPU Registers; Cache Memory; Main Memory (RAM); Secondary Storage

8. Which of the following statement(s) is/are TRUE?

S1 : The decimal number 11 is larger than the hexadecimal number 11.

S2 : In the binary number 1110.101, the fractional part has the decimal value as 0.625.

(1) S1 only

(2) S2 only

(3) Both S1 and S2

(4) Neither S1 nor S2

Ans. : (2) S2 only

9. Read the following two statement:

I : Information and Communication Technology (ICT) is considered a subset of Information Technology (IT).

II : The ‘right to use’ a piece of software is termed as copyright.

Which of the above statement(s) is/are CORRECT?

(1) Both I and II

(2) Neither I nor II

(3) II only

(4) I only

Ans. : (2) Neither I nor II

10. DVD technology uses an optical media to store the digital data. DVD is an acronym for

(1) Digital Vector Disc

(2) Digital Volume Disc

(3) Digital versatile Disc

(4) Digital Visualization Disc

Ans. : (3) Digital versatile Disc


  2 comments:

UGC NET June 2020: Result, Cut-off Marks & Final Answer Keys Released @ ugcnet.nta.nic.in

NTA UGC NET Exam June 2020 Exam Cut-off Marks, Answer Key, Result, Revised Pattern & Syllabus (Latest Updated: 30.11.2020).  UGC NET...

Get Latest Updates

Recent Posts

Total Pageviews